Arbetsmarknad

Uppsala teknolog- och naturvetarkår jobbar aktivt med att skapa både näringslivsankytning i utbildningarna och med att forma plattformar för arbetsgivare och studenter att mötas.

Näringslivsankytningen är otroligt viktigt eftersom att man som ny teknisk- eller naturvetenskaplig student har intresse av en viss inriktning men denna kan komma att svänga under studietiden och därför arbetar UTN med att skapa en bred på sina event. Genom utbildningen och olika företagsarrangemang hoppas vi att du som student ska få en större insikt i vad en färdig naturvetare eller ingenjör gör i framtiden.

I ledningsgruppen på UTN arbetar tre personer med näringslivsankytning på heltid. Samarbetskontakt, projektledare för Utnarm samt Studiebevakare med arbetslivsansvar. Dessa är företroendevalda av Kårstyrelsen och har du frågor inom näringslivsfrågor, tveka inte på att höra av dig.


Gäller det UTN:s karriärmässa, Utnarm? Klicka här 
Eller gäller det företagsevent? Klicka här


Uppsala universitet och TekNat-fakulteten jobbar också med arbetsmarknadsfrågor

Kåren tipsar om UU:s jobb-och karriärsida där du kan läsa mer om de event som UU anordnar, de handlar om allt från CV-skrivning till Starta-eget-föreläsningar. För att se alla planerade event kan du gå in på UU:s kalendarium

Dags att knyta kontakter med arbetslivet? På UU:s karriärportal för studenter kan du hitta sommarjobb, internship, praktikplatser och traineeprogram.

TekNat arbetar aktivt med karriärcoachning. Gå in på TekNat:s karriärsida för att läsa mer om allt från internships till mentorprogrammet.


Är du som företagsrepresentant intresserad av att komma i kontakt med våra studenter?

Klicka in här för att komma till våran företagssida.